English recipe below the Norwegian text.
Oppskriften du får her, er den som har fulgt meg siden jeg hadde skolekjøkken i ungdomsskolen. Vi bodde på landet og frøknene Mary Frydenlund og “Dillerua” hadde sine fulle hyre med å lære oss basiskunnskapene om matlaging og renhold. Hver gang denne kaken bakes – og det er faktisk ofte, for alle velger den når jeg spør hva de vil jeg skal bake – ja, da går tankene tilbake til A-bordet og oppvaskgjengen og dessertbordet og hovedrettbordet og borddekking. Slike opplevelser er det synd dagens oppvoksende generasjon ikke får … det ga tross alt et godt grunnlag – selv om det nok ikke så ut slik for Mary og Dillerua. 🙂
Kaken er enkel å lage og du trenger en springform og å sette ovnen på 200 grader. Kaken stekes i ca. 20 minutter.
ENGLISH 🙂
Oven heat 200 degrees in 20 minutes. Use a round cake pan 16 cm diameter.
You need:
250 g white flour
2 ts baking soda
– mix together and make a crumble with 125 g butter
Whip together:
125 g sugar
1 egg
– and mix into the crumble.
Add 1 tablespoon with cold water.
Filling: Chopped apples (with peel) and cinnamon