Rabarbrasirup – for de som er sent ute med høstingen

I år rakk jeg ikke å høste alle rabarbrastilkene innen slutten av juni. Det var så mye som skjedde og som skulle tas hånd om – og rabarbaene, – ja, de ble stående.

Men når du ikke har høstet innen “deadline”, kan du allikevel bruke de til noe. Lag for eksempel en god rabarbrasirup. Den kan brukes på samme måte som syltetøy, men er også fin å lage en hyggelig velkomstdrink av. Da blander du f.eks. rabarbrasirupen i en blanding av hvit rom og Prosecco. Smak deg frem, og husk å skrive opp hvilke mengder du kommer frem til – for slik prøvesmaking bør man ikke praktisere hver gang! 😉

Bruk sirupen for eksempel i kaker, over is, til pannekaker eller drinker.

Her får du oppskriften:

1 porsjon/ferdig resultat ca. 2 dl   *    Tilberedelsestid 40-50 minutter

3,5 dl vann

225 g rabarbra, – med røde stilker for fargens skyld

125 g sukker

½ ts vaniljesukker (aller helst ekte vaniljekorn fra vaniljestang)

+ 2 gryter, hvorav den som skal brukes sist, bør ha stor diameter

Slik gjør du:

Kok opp rabarbra og vann i en gryte med lokk. La det småkoke i ca. 20 minutter og sil fra saften.

Hell saften over i en ny, ren gryte og kok på jevn varme sammen med vanilje og sukker i 20-30 minutter. Denne gangen skal lokket være av. Hvis sirupen blir for tykk, kan du fortynne med litt rabarbrasaft eller vann. Hvis det blir for tynt, koker du det litt lenger. Hell det over på steriliserte glass eller bokser og det vil holde seg i kjøleskapet i ca. 4 uker.

Vil du kjøpe boken med tips til både dyrking, kjøkkenkunnskapene og 60 oppskrifter, kan du gjøre det HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

X